Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.06.15. 16:07 Éry Balázs

Hoffmann Rózsa Brazíliában

Fogalmam sincs, hogy mit keres Hoffmann Rózsa Brazíliában. Mondjuk: nyomára akadhat még a magyar irodalom vagy történelem(?), a felszabadulás (brrrrr!) után, a háborús bűnösöket üldöző bíróságok elől Dél-Amerikába szökött ikonikus alakjainak, akiket aztán „sokak kérésére” a Nemzeti alaptantervbe emelhet a fiatalság erkölcsi fejlődése érdekében. 

Háboroghatnék azon, hogy pont tanévzáráskor utazott el (kevéssé erős jellemű kapitány a süllyedő hajón…), és abban a néhány napban, amikor az általa kidolgozott egyetemi felvételi rendszer katasztrófájának hatásait a pótfelvételi átgondolásával még mérsékelni lehetne, de nem hiszem, hogy az államtitkár asszony személyes jelenléttelensége már sokat ronthat a helyzeten. Sőt!

Mint a gyermekei - s ily módon az ország – jövőéért aggódó hazafi („Hazám, hazám, te mindenem! Épp jövődet rontod el végérvényesen!” – Závada Pál a bizonyítványosztó demonstráción.) azért imádkozom: Hoffmann Rózsa maradjon minél hosszabb ideig Brazíliában!

 

Az írás az Ellenszék Vélemény Magazinban jelent meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr74590650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása