Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2014.01.09. 17:44 Éry Balázs

Atombomba

- Lehetséges, hogy a miniszterelnököt félretájékoztatták? - töprengett Esti, kezében az újsággal. – Másképp mondhatna akkora baromságot (még ha Indiában is), hogy: „a több atomenergia miatt nálunk lesz a legolcsóbb az áram, négy-öt éven belül”?! (Egy megawattnyi atomerőművi áramtermelő kapacitást szakirodalmi adatok szerint, átlagosan 5000 dollárért állítanak elő. Az előkészítésre 5, az építésre 7, az üzemidőre 50 évet lehet számolni. A piacon elérhető áramárat 90 euróra becsülve – a mostani 48 euró! -, a számítás vége: a Putyinról elnevezett, Nem Leszünk Gyarmat Magyar Nemzeti Atomerőmű, a tervezett élettartama alatt, nem fogja visszahozni a befektetést, sőt 100 milliárdos veszteséggel zár majd. Ha fel nem robban! Ez igazán előnyösnek tűnik, nem?)

paks

- Valószínűbb - töprengett Esti kezében az újsággal -, hogy pontosan tudja: amit mond, fondorlatos blöff. A békemenetes idiótákon kívül mindenki tisztában lehet azzal, hogy a fejlett világban, az elmúlt másfél évtizedben alig épült atomerőmű, az atomenergia ipar leszállóágban van, a nukleáris innováció leállt. A fukusimai katasztrófa óta a baleseti kockázat vállalhatatlannak tűnik. Magyarul: az atomenergia rohadt drága és rettenetesen veszélyes. Igaz, a Putyintól megvásárolható Csernobil-mintájú reaktor ezermilliárdé’ szinte ingyen van. Ha felrobban, majd a hajléktalanok eltakarítják az atomhulladékot, mint Fukusimában. Hajléktalanból errefelé úgyis van bőven.

- Persze egy radioaktív katasztrófa megtizedeli a hajléktalanokat – töprengett Esti kezében az újsággal -, ha el nem pusztítja valamennyit. Sőt, még az is lehetséges, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Magyar Csapatára is ráborulna a gombafelhő. Akkor mi lesz? Lehet, hogy a sugárzás növekedésével a nemzeti oldal Ázsiába költözik, és csak a balliberális söpredék marad itt? Lehet ez valamiféle nemzetstratégia? Új Honfoglalás?

- De miért kell a miniszterelnöknek blöffölni? Kétharmad az kétharmad! Négy évig azt csinál, amit akar. Ezt hívják demokráciának. Mértékletességre utal, hogy még nem tiltotta be a másként-gondolkodást, nem húzta karóba, ültette tüzes trónra, küldte koncentrációs táborba az ellenkezőket. Vagy a bizonytalanokat. Vagy a kérdezőket. Hogy futballstadiont vagy atomerőművet építtet a kert végébe? Kinek mi köze hozzá?! - töprengett Esti kezében az újsággal.

 Kanadai Magyar Hírlap/Ellenszék

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr965749245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása