Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.05.17. 15:49 Éry Balázs

Film - művészet

Amikor a Csend című lemez felvételére készültünk, a kiadó vezetője javasolta: dolgozzuk fel a Zongoralecke című film - Mychael Nyman által komponált - főtémáját (The Heart Asks Plasure First). Akkor láttam először a filmet, és el voltam ragadtatva; azóta is az egyik kedvencem.

Ha gazdag lennék, képkeretként a falra szögelnék egy tévékészüléket, és benne a Zongoraleckét vetíteném folyamatosan. Hang nélkül lelassítanám, hogy tovább gyönyörködhessek a vizuális kompozícóban, színekben, formákban. Élvezném a gesztusok dinamikáját, szenvedélyét, kifejezőerejét, igyekeznék minél többet felfogni, megérteni az arcokon tükröződő emberi sorsokból.

Különleges hangulatú csendéleteket látnék, lenyűgöző tájképeket, mozdulatokkal sugallt történeteket, sokat megélt emberek [migránsok, még inkább (Ákos szóhasználatával): telepesek!] portréit (önarcképeit?) bámulnám, igyekezvén kitalálni gondolataikat, érzéseiket.

Mint egy modernkori múzeumban. Sohasem unnám meg.

Ez a film - művészet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr64522371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása