Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.06.22. 13:39 Éry Balázs

Libsikóka

A naplóírás, mint egy mély lélegzetvétel, enyhíti az émelygést. Ha a politikától, politikusoktól undorodva hányingerem támad - ez nem párttól, sokkal inkább személytől függő kényszer, de az is igaz, a most berendezkedő hatalmat minden eddiginél utálatosabbnak érzem - átkozódom néhány sornyit a blogomban, s kicsit megkönnyebbülök. A bejegyzésekre reagáló kommentelők is - gondolom - hasonló terápiaként feszítik szellemi erejüket.

Egy szellemes példa a Hoffman elvtársnőhöz fűzött hozzászólások közül:

Rózsi, Rózsi mi bajod,

Mért nem akarsz szólni?

Utálnak a libsikék?

Azért nem szólhatok.

A tantervet majd meg reparálom,

Egyetemista lesz,

Minden jó barátjuk.

Éry Balázs

A Rózsit méri.

De még a térdit

Fel sem éri.

Hódítja a libsikéket

Akiket a lelkiismeret

Éget.

 

A tréfás vers eltalált: én Hoffmann Rózsát ifjúságellenes bűntettekkel vádolom; a legrosszabb, ami történhetett válság sújtotta oktatási rendszerünkkel, a Szent Rózsa által irányított, liberális elveket üldöző elvakult keresztes hadjárat. Reménykedhettünk volna abban, hogy az államtitkár asszony és bűntársai általános alkalmatlansága a rombolást is akadályozza, de már most látható, hogy a fülkefor által okozott károk helyreállításához évtizedekre lesz szükség. Az erőszakkal államosított iskolák, a Nyírő-féle alaptanterv, a szétdúlt felsőoktatás, a pedagógiai ismeretek nélküli pedagógusképzés lázálma, a rabszolgák szakoktatása hatalmas lépés az Ostoba Magyarország felé. Ha odaértünk, a visszaút gyötrelmesen hosszú lesz. Viszont tudomásul kell vennem, hogy a "kétharmad" demokratikus választások eredménye (még akkor is, ha visszataszítónak tartom, hogy bármilyen politikai erő demokratikusan építhet diktatúrát), és kialakulásában döntő szerepe van az elmúltnyolcév-nek. Marad tehát a hányinger és a blog:

Megengedem: szólíts bátran ezentúl is libsikének!

Hoffman Rózsa tett keresztbe gyermekeink jövőjének!

Az ősbűn a szabadságharc, mit a hazánk ellen vezet Orbán,

A Nemzeti alaptanterv alig több mint hab a tortán.

Keresztény és/vagy demokrata? Fel-lejár a libsikóka,

Konzervatív jelkép lett a hipokrita hoffmannrózsa.

Legyen bár az oktatásügy szentéletű apácája,

Imádkozzunk: Hoffmann Rózsa menjen el a bús fenébe!

 

Ellenszék Vélemény Magazin

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr74604688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása