Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2013.02.13. 20:28 Éry Balázs

Ebgondolat

Hiába nyújtotta Esti Kornél a zacskót, jelezve, hogy a kutya nyomait fel kellene szedni, a békemenetes külsejű hölgy csak megvetően megrántotta a vállát, az ölébe kapta szerencsétlen, jobb sorsra érdemes uszkárját, és peckesen tovább vonult a béke és szeretet jegyében.

Esti csak állt ott a tehetetlenségtől megszégyenülten, próbálta leküzdeni a rátörő hányingert, és azon gondolkodott, honnan ismerős neki a rózsaszín blúzos emberalak.

                                ebgondolat.jpg
Aztán felismerte: Ő AZ! Őt látta ordítozni a diáktüntetésen [az én pénzemből tanultok!, még nem tettetek le semmit az asztalra!, anarchisták!, felforgató agitátorok!...]! Őt látta fintorogva undorodni az aluljáróban melegedő hajléktalanoktól! Ő kínálja az éhségmenetelőket rummal, császárszalonnával, hólapáttal! Ő üldözteti el a rendőrökkel a kéregető koldusokat, amikor megtisztult lélekkel kilép a templom kapuján, a vasárnapi mise után! Ő utálja a cigányokat! Ő gyalázkodik vörös fejjel a melegfelvonulást védő rendőrök sorfala mögött! Ő védi hősiesen nemzetét, transzparensekkel a gyarmatosítóktól, plakáttal a bevándorlóktól! 

Mikor ő lép bele a mocsokba, üvöltve káromolja a [hogy is mondta pontosan Parti Nagy Lajos] libezsibuzokomcsikat, Hoffmann Rózsához imádkozva, tanítsa végre móresre, hittannal, erkölcstannal, nádpálcával az egész, morális válságban dagonyázó csőcseléket!

És – vett mély levegőt Esti - ő csókol kezet meghatottan, könnyek között vezérének, ha közelébe jut!

Az indolens arrogancia fundamentuma a magukat felsőbbrendűnek kikiáltók fanatikus szektájának hite, a kiválasztottak közé tartozás. Csak a saját törvényeit tekinti érvényesnek – az ő kutyája oda szarik, ahová akar. És talán érinthetetlennek hiszi magát.

Amíg valaki a hajára nem keni, amit a kutyája ott hagyott… - gondolta sötéten Esti Kornél.

Kanadai Magyar Hírlap/Ellenszék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr205079201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása