Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2014.10.26. 15:04 Éry Balázs

Tegyük fel...

..., hogy egy őrült magához ragadja a hatalmat országunkban! Megváltoztatja a törvényeket, saját embereit ülteti a kulcspozíciókba - holnaptól itt minden önkényes döntéseitől függ.

Tegyük fel, hogy erről szinte senki nem értesül országunkban! Sokan egyáltalán nem hallgatnak híreket, a maradék többsége (kétharmad) hamisított információkhoz jut, de a kisebbség tájékoztatását is gyakran elfogult, indulatos csatornák végzik, így hazugságnak tűnik a valóság. A polgárok pedig élik hétköznapi életüket, keveset sejtve a közelgő katasztrófáról.

Tegyük fel, nem értjük, mi folyik országunkban! Értelmes, tájékozott emberként gondolunk magunkra, de nem látjuk az összefüggéseket, vagy csak nem akarjuk elhinni, hogy a vezér ilyen megátalkodott. Talán személyes sérelmeink, frusztrációnk, indulataink torzítják a látásmódunkat; hisszük, amit hiszünk.

Tegyük fel, hogy az őrült sem érti, mi folyik országunkban. Valóságérzékelését beteges víziói bénítják, híveit számtalannak, ellenségeit hitszegő árulók jelentéktelen csoportjaként látja, bizalmasai hízelegve félrevezetik; perverz álomvilágban él.

Tegyük fel, hogy mi mégis felvilágosulunk, felfogjuk, mi történik országunkban!   Mit teszünk? Felismerve a történelmi szükségszerűséget beállunk a békemenetbe? Képmutatunk, hasznot húzva a törleszkedésből? Vagy úgy teszünk, mintha kívülállók lennénk (országunkban), felülemelkedők, akik elhatárolódhatnak a gusztustalan pártpolitikától, és távolról?! figyeljük, ahogy az őrült játszik? Gondolattalan apátiába süllyedünk, természetellenesen irtózva közös dolgainktól? Talán visszahúzódunk, és megkezdjük a felkészülést a forradalomra - kérdőjel? felkiáltójel! pont(ok). …

Tegyük fel, a bolond uralkodó hadat üzen a külvilágnak! Bevonulunk katonának, büszke honvédként felsorakozunk az elmebeteg parancsnok mögött? Feláldozzuk életünket egy elmebeteg téveszméiért, egy szűk csoport érdekeiért?

Tegyük fel, az őrült a végsőkig feszíti a húrt, összeomlik a rend országunkban! Elégedetten bólogatunk majd: látható volt előre…?

Kanadai Magyar Hírlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr286834447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása