Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2018.02.10. 14:44 Éry Balázs

A kétszínű egyszínűség

Kurvára nem akarok olyan színű lenni, mint Orbán Viktor! Nem vagyok egyszínű vele [ő kétszínű, sőt: több!]! Nem is leszek! 

A Festival di Sanremo (ma este van a döntő) - az olasz kulturális élet - Németh Szilárd szavával: "zászlóshajója" (fogynak a szavaink!), az olasz közszolgálati televízió által napi tíz órában közvetített fenoménje sokszínű! Abban az országban, amiről a magyar (Nemzeti) iskola földrajzkönyve azt tartja fontosnak ismertetni: "... a fővárosa Róma, Afrika irányából óriási menekültáradattal kell megküzdenie, és „jelenleg 4 300 000 menekült él az országban”(!) a sokszínűség érték! A ragyogó mosollyal, tágranyílt szemekkel éneklő gyermekkórusban jól látható helyett kapnak a migránsok, a fellépők között a migránsok aránya - kis túlzással - kétharmados.

toure.jpg

Mit ad isten: az olaszok, a menekültválság kellős közepén nem a keresztény kultúrát védelmezik, hanem lelkesen tapsolnak a fekete, leszbikus énekesnő Skin és a Le Vibrazioni vagy a mauritániai Daby Touré és Peppe Servillo duettjének. (Hogy ne is emlegessem a sztárvendég ("gesztár") Sting és a jamaicai Shaggy közös produkcióját.)
Basszameg! Olaszország nagyon messze van!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2013652060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása