Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.05.13. 16:40 Éry Balázs

Haza?! Szeretet?!

VVK.jpg

Radnóti nem tudhatta,a tévékommentátor viszont biztosan tudja: "Természetesen a Himnusszal kezdődik az FTC - UTE derby..."

TERMÉSZETESEN!

Én pedig azon tűnődöm (sajnos a botrányos színvonalú játék sem tereli el a gondolataimat; a "ki tudja a másikat egy bőrlabdával néhány méterről úgy eltalálni, hogy összeessen" célú vetélkedő - ha nem ez a cél, bocsánat, a látványból következtettem - engem csak nyomokban emlékeztet a labdarúgás elnevezésű sportágra, de a napokban lesz mód az összehasonlításra), vajon miért lenne természetes, hogy bárki kisajátíthatja, elhasználhatja, kiüresítheti a tiszteletre méltó, magasztos nemzeti jelképeket - s ily módon egy nemzet történelmét?! Áll a német edző, a brazil, szerb, holland (talán zsidó, cigány, buzi...) játékos, és átszellemülten mereng "a haza minden előtt" egyetemes üzenetén?  De milyen induló helyett énekli(?), bömböli, üvölti gyalázza a tetkófejű tömeg a magyar himnuszt? Ahogy Erkel  és Kölcsey gyönyörű dala véget ér, újabb buzdító imádságok harsannak fel: Újpesti cigányok..., Mocskos Fradi... A szenvedély hőfoka azonos, a közös imádság hatása oszlik, a másik tábor iránti gyűlölet lép a helyébe - és nem csak a focipályán!

Természetesen értem az üzenetet: nosza, egyenesítsük ki kaszáinkat, pattanjunk fel Horthy lovára, húzzuk fejünkbe a Szent Koronát, rejtsük tarisznyánkba Nyírő hamvait, induljunk rögvest rendet vágni románok, szerbek, ukránok (később zsidók és cigányok)közt!

Életem első harminc-negyven évében megrendülten, gyakran elérzékenyülve hallgattam a Himnuszt. Ma összerezzenek, ha meghallom: "Isten..."

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr854506038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsafar 2012.05.13. 17:17:42

Bizony,a Himnusz!!
A neve is csodás,a tartalma felemelő és számomra megdöbbentő,hogy egy hazánkban lejátszott,két hazai csapat játéka okán,mi inspirálja őket az eléneklésére?!?!?!De ha már megtették,sajnos,két csapat közönsége,miért nem tud emberhez,KULTÚR EMBERHEZ!!!méltóan ünnepelni!Tudom,a világ bármely szegletében fociznak,akkor mindig a balhé,az a fontos!Ebben mi megint élen járunk!!Egy öreg Barátom mondta anno,:Ti,magyarok egy valamit tudtok tökéletesen:nem átestek a ló tulsó oldalára,nem,nem !!SIMÁN ÁTOGORJÁTOK A LOVAT!!

Horvath Ernone 2016.06.18. 14:03:41

Valahogy a tudatos ember világában hiányzik sokszor az egyensúly, mely az állatvilágban megtalálható.

A tömeg jeleneteket sohasem kedveltem, seilyen szinten......ide sok minden tartozik mely a kompetencia színvonalán működik.....régen a zene a kreativitás szintjén volt elfogadott......a vallási
vezetők is rendeznek olykor tömeges megmozdulásokat, gondolván hogy ezzel jót tesznek......sok baleset, értelmetlen halál is előfordul ilyen esetekben.....kellene egy szint, ahol kiegyensúlyozottan tudnánk értékelni a létezést a világban, úgy hogy ezzel ne bánstunk, hanem inkább jutalmazzunk másokat.
süti beállítások módosítása