Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.06.18. 19:36 Éry Balázs

Radnóti Miklós irodalmi verseny a Nyírő József Művelődési Házban - javított kiadás

A Nemzeti Összetartozás Napján, Kárpáthaza szívében, Csókakőn, Németh Szilárd csepeli polgármester ünnepélyes külsőségek között felavatta a Nyírő József Művelődési Házat.

A Makovecz Imre leghívebb tanítványai által tervezett jurta-formájú épület bejárata fölé a névadó hitvalló sorait festették vöröslő fájdalommal: "A vér megtisztítja Európát."

A megnyitó ceremónia kezdetén Wittner Mária halálraítélt leplezte le Kerényi Miklós festőakadémiája Corvin-lánccal kitüntetett festőóriásainak, a főoltár fölött látható Vitéz nagybányai Horthy Miklós nagyméltóságú kormányzó, a Haza és a magyarországi zsidók megmentője fogadja Orbán Viktor hódolatát a Hősök terén Nagy Imre újratemetésekor című történelmi freskóját, majd szőke, kék szemű leventékből álló kórus, székely zászlókat lengetve (szerte a csonka hazában) elénekelte a Székely himnuszt.

Balog Zoltán romastratéga Petrás János basszusgitár kíséretével nemzetiközösségiszempontilag eldanolta a Lesz még gránátos, lesz még páncélos honvéd Fehérváron, Kassa, Somorja, Rozsnyó, Korpona visszatér a nyáron kezdetű csasztuskát, majd küldöttségük a budapesti Tormay Cécile utcába indult, Tarlós István vezetésével, hogy megkoszorúzza Az Ismeretlen Homofób szobrát. Darutollas csendőrök díszsorfala között Kövér László temetési vállalkozó lépett a szónoki emelvényre. Buzdító beszéde hatására az igaz magyar hazafiak egy emberként indultak a szeretet, a béke, az összefogás  jegyében gyarmatosítani Erdélyországot.

Lelkes fiatalok a Nemzeti Összetartozás Dalával próbálták meg kifejezni mindazt, amit a szívükben éreznek, és átélni a közösséghez tartozás felemelő élményét, de a lélekmelengető együttdalolást kellemetlen közjáték zavarta meg: Kodály Zoltán szellemének talpa rájuk lépett....

A kiürült téren a 2. Magyar Hadsereg, a hősiességüket jelképező papírtalpú bakancsot viselő veteránjai részvételével Hegedűs Lóránt lelkész felszentelte Nyírő József síremlékét. A márványból készült aktatáskát ábrázoló monumentumon a „Pulvere est et in pulvere reverteris”-t olvasható ércnél maradandóbb betűkkel.

Ezután Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata megnyitotta a Ki tud kevesebbet Radnóti Miklósról irodalmi és műveltségi versenyt. A győztes deutchtomi lett, az első kérdésre adott: „Ki a f@szom az a Radnóti?!” válaszával. Kivételes felkészültsége jutalmaként a Kövér László aláírásával gazdagított Nemzeti alaptörvény díszkiadását vehette át a zsűri elnökétől, Hoffmann Rózsától („Találjanak szívetekben és értelmetekben visszhangra a szabadságot és tiszta állampolgári erkölcsöt hordozó mondatai!”), aki sokak kérésére vett részt a lélekemelő szertartáson. Mint hangsúlyozta: Orbán Viktor szétzúzta a baloldalt, tehát történelmi küldetésünk, hogy a Nemzeti alaptantervből eltüntessük a baloldali és progresszív eszmékkel kacérkodó írókat, költőket. Abcúg József Attila, Babits, Ady, Kosztolányi, Szerb Antal, Déry Tibor, Weöres, Kassák, Pilinszky, Márai! … 

Csak Wass, Szabó Dezső, Nyírő maradhat, s a haza fényre derül!

 

Kanadai Magyar Hírlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr294596638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása