Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.07.10. 15:35 Éry Balázs

Kümirelő kótyual

2012-07-03_10_28_15_1341927298.jpg_640x480

A forró – kutyameleg - nyárban nyaralni utaztunk a családdal – sajnos nem elég messzire…

Naplementekor Harryvel, a golden retrieverrel sétálgattunk a Naaagy Magyar Tenger partján - Őcsénybe mégse mehettünk -, amikor a csalitosból egy lelkes husky-kölyök bukkant elő. Harry jámbor ebként barátságosan üdvözölte, s a kölcsönös bemutatkozás után a megszokott koreográfia szerint fonták szorosabbra kapcsolatukat. A fesztelen birkózás hevében Harry – afféle domináns hímként – éppen maga alá gyűrte játszótársát, amikor odaért hozzánk a kiskutya gazdája. Jámbor kutyásként én is barátságosan üdvözöltem a jövevényt, de bemutatkozás helyett a végletesen rövidre nyírt hajú, árpádsávos csuklószorítót viselő magyar legény megszólaltatva az ő igazságát két mondatot mondott:

1.    Most hoztuk a fajtavédő menhelyről, azé’ ilyen fegyelmezetlen.

[De a husky nemzetidegen, nem?! – gondoltam, és a nyelvem hegyén volt a kérdés: honnan emigrált ide a kis megélhetési menekült, de tartottam tőle: a tősgyökeres bennszülött „határozottan, hangosan és érthetően fogja kifejezni a véleményét”, és a golden retriever sem őshonos, büszke Nemzeti Magyar Kutyafajta.]

 2. Még jó, hogy az állatok között nincsenek buzik! 

 Az én heves természetű kutyámat szemmel láthatólag nem zavarta a kinyilatkoztatás. Mintegy reflektálva az elhangzottakra, szándékát félreérthetetlenül nyilvánosságra hozva, szexuálisan közeledett azonos nemű pajtásához. Soha fel sem merült bennem, hogy ilyenkor szégyenkeznem kellene kutyám deviáns viselkedése miatt, vagy éppen a négylábúak szexuális kisebbségének egyenjogúságáért kellene szót emelnem - de mi lesz most?! Egy fajtiszta, hetero kölyökkutyát (még, ha migráns is!) készül Harry éppen megbecsteleníteni!

 „Ááááá, csak a hierarchia… - morogta megejtő nyitottsággal a nemzeti érzelmű csányivilmos. Nem rúgta rögtön fejbe a kutyámat, de nem könnyebbültem meg.  Csak menni akartam. Minél messzebbre onnan (innen)…

 Kanadai Magyar Hírlap

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr84642695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása