Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2016.08.21. 15:48 Éry Balázs

Hangzattársítás - (Rádió Bézs - Csend /augusztus 19.)

Nekem az olimpiáról az Olympia jut eszembe. Másképpen: nem vennék rá mérget, hogy Magyarországon lesz olimpia, de azt bátran kijelenthetem: volt. [Most az y-nal nem szöszölnék.] Lássuk-halljuk a bizonyítékot!

csend_augusztus_19.jpg

Az olimpiáról asszociáljunk Barcelonára, Freddie Mercury és Montserrat Caballé lemezére. Különös, de ez a pompás album csak négy évvel megjelenése után, a barcelonai nyári játékok idején lett sikeres.

Tovább gondolatmenetelvén társítsunk hangzatot a londoni (Muse) és az atlantai (Gloria Estefan, Celine Dion) olimpiához is.

A hangfüzér vége elért Rióba. Rióról az olimpia jut az eszembe. Hogy ne érje szó a ház elejét, hallgassuk meg az úgymond [remek kifejezés, azt hiszem, életemben először használom] hivatalos olimpiai himnuszt, Kate Perrytől, de én inkább az olimpia kabalafiguráiról elnevezett világhírű szerzőpáros Vinicius de Moraes és Tom Jobim remekműveit ajánlanám.

 

A műsor meghallgatása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2311070278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása