Facebook - Csend

Videó

Esti Csend avagy Csodazongoraverseny nagy tételben

2012.12.06. 21:07 Éry Balázs

Jézus!

Címkék: hajléktalan Jézus

„A hajléktalanság, mint élethelyzet, nem ok arra, hogy elviselhetetlenné tegyék más, nem hajléktalan emberek életét.”

Ugye jól értem: nem a hajléktalanság a probléma, hanem a hajléktalanok által okozott kellemetlenség?!  (Abba most nem szeretnék belegondolni, hogy a hajléktalan emberek életét miért teheti tönkre bárki…)

A hajléktalanok tehát aljas indokból elviselhetetlenné teszik „más, nem hajléktalan emberek életét.” Koszosak, büdösek – nem hajlandóak beülni rózsavízzel illatosított kádjukba, mert egyszerűen utálnak mosakodni -, tolakodóan koldulnak – elszórják a pénzüket, képtelenek felelősségteljesen gazdálkodni -, részegek – csak a mulatozáson jár az eszük -, lusták – nem dolgoznak, hiába a vonzóbbnál vonzóbb munkalehetőség. Ez elviselhetetlen! A hajléktalankérdés végső megoldására van szükség! Vágjunk rendet az élesre fent alaptörvénnyel! (Tetszettek volna körültekintőbben alaptörvénykezni!) Számoljuk fel, szüntessük meg – no, nem a hajléktalanságot – a hajléktalanokat!

Ez lenne tehát az Orbán-féle konzervatív, jobboldali, polgári, keresztény világnézet válasza a szegénységre? Alighanem, mert a konzervatív, jobboldali, keresztény polgárok lelkesen bólogatnak. Tán még nemzetikonzultálni is fognak.

Uramisten, mit szólna ehhez Jézus?!

Az önzetlenség, az embertársaink iránt érzett felelősség, a szociális érzékenység, hogy ne mondjam: a szeretet nem tenné elviselhetőbbé a „más, nem hajléktalan emberek életét?!”                                                                    

Kanadai Magyar Hírlap/Ellenszék                                                                                                                                                                                                                                                              

img_1.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr84951825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.04.05. 11:07:32

Egy alkalommal odalépett hozzá (Jézushoz) valaki, és megkérdezte tőle: „Mester, mi jót kell tennem, hogy eljussak az örök életre?”
Így felelt neki:"ha el akarsz jutni az örök életre, tartsd meg a parancsokat
Az megkérdezte: „Melyeket?”
Jézus felsorolta: „Ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, hamisan ne tanúskodjál, apádat és anyádat tiszteld, felebarátodat pedig szeresd úgy, mint saját magadat.”
Az ifjú erre kijelentette: „Ezeket mind megtartottam. Mit kell még tennem?”
„Ha tökéletes akarsz lenni – felelte Jézus –, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem!”

Jézus most tanítványaihoz fordult: „Bizony mondom nektek, a gazdagnak nehéz bejutnia a mennyek országába. Újra azt mondom: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.”

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.04.05. 11:08:01

"Rajta, gazdagok, jajveszékelve sírjatok a rátok törő nyomorúság miatt! Vagyonotok oda, ruhátokat megette a moly. Aranyotokat és ezüstötöket belepte a rozsda, és ez a rozsda tanúul szolgál ellenetek, és megemészti testeteket, mint a tűz. Vagyonotokat gyarapítottátok még az utolsó napokban is. Nos, a bér, amelyet a földeteket learató munkásoktól levontatok, felkiált, és az aratók szava felhatolt a Seregek Urának fülébe. Bőségben éltetek a földön és tobzódtatok, hizlaltátok szíveteket a leölés napjára. Az igazat elítéltétek, megöltétek, s ő nem tanúsított ellenállást. " (Jakab 5:1-5)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.04.05. 11:08:34

A fenti két bibliai idézet híven tükrözi Jézus álláspontját a kérdésben

Latomus · http://latomus.blog.hu/ 2017.01.08. 11:36:42

Mint mindig: lényeglátó, nagyszerű az írás, és - mint mindig - kiemelten (ez esetben: életbevágóan) fontos a jelenség, amelyre rávilágít. Köszönöm Éry Balázsnak. Közvetlen környezetemnek is (szóban, levélben, linkelve stb.) továbbítom!
süti beállítások módosítása